header banner
Default

AFAD Yardım IBAN | AFAD deprem yardımı nasıl yapılır? AFAD SMS nasıl atılır? Mesaj yardımı nasıl yapılır? SMS numarası nedir?


Haberler Yaşam Haberleri AFAD YARDIM IBAN | AFAD deprem yardımı nasıl yapılır? AFAD SMS nasıl atılır? Mesaj ile yardım nasıl yapılır? SMS numarası nedir?

Giriş Tarihi: 19.02.2023

ABONE OL

AFAD YARDIM IBAN | AFAD deprem yardımı nasıl yapılır? AFAD SMS nasıl atılır? Mesaj ile yardım nasıl yapılır? SMS numarası nedir?

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7'lik deprem sonrası Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yıkılmalar meydana geldi. Arama kurtarma çalışmaları hala sürerken kazadelere yardım ulaştırmak isteyen vatandaşlar bir yandan da AFAD SMS yardımı ile ilgili detayları araştırıyor. Peki AFAD SMS nasıl atılır? Mesaj ile yardım nasıl yapılır?

VIDEO: 10 BİN TL DEPREM YARDIM SONUCU ÖĞRENME / E-DEVLETTEN 10 BİN TL DEPREM YARDIM SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR
FIRAT HOCA

AFAD deprem sonrası enkaz bölgelerinde bulunan vatandaşlara yardım ulaştırmalarını sürdürüyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7'lik deprem 10 ili etkiledi. Korkunç depremin ardından çok sayıda bina yıkılırken ölü ve yaralı sayısı hala artıyor. AFAD bu bölgelerde bulunan kazazedeler için SMS ve IBAN yoluyla yardım ulaştırıyor. İşte detayları...

AFAD resmi sitesinde yer alan açıklama şöyle;

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır ve Kilis olmak üzere toplam 10 ilde hissedildi. Deprem sonrasında ölü ve yaralı sayısı ile ilgili bilgi geldi. AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Orhan Tatar, can kaybı ve yaralı sayısı hakkında açıklama yaptı. AFAD, 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha olduğunu açıkladı.

Deprem sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların giderilmesi ve afetzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için yürütülen iyileştirme çalışmaları, AFAD koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşları ile STK'larımızın iş birliğinde devam etmektedir.

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana, Kilis ve civar illerde sürdürülen iyileştirme ve hayatın normale döndürülmesi çalışmalarına destek vermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızdan da Başkanlığımıza çok sayıda yardımda bulunma talebi gelmektedir.

Sources


Article information

Author: Benjamin Jordan

Last Updated: 1704086881

Views: 1089

Rating: 3.7 / 5 (56 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Benjamin Jordan

Birthday: 1915-03-12

Address: 16670 Cooper Fork Apt. 980, West Pamelaborough, NH 25935

Phone: +4292466902902960

Job: Social Worker

Hobby: Gardening, Snowboarding, Web Development, Card Games, Skiing, Wildlife Photography, Coin Collecting

Introduction: My name is Benjamin Jordan, I am a candid, receptive, unswerving, valuable, transparent, rare, persistent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.