header banner
Default

Aylık olarak, WhatsApp Business 200 milyon kullanıcıyı aştı


WhatsApp Business aylık 200 milyon kullanıcıyı ulaştı

Meta, özellikle küçük işletmeler için tasarlanmış uygulaması olan WhatsApp Business'ın aylık aktif kullanıcı sayısının 200 milyona çıkardığını duyurdu. Şirket, WhatsApp Business kullanıcılarının Facebook hesabı olmadan "WhatsApp'a tıkla" reklamları oluşturabileceklerini, satıcıların doğrudan uygulama içinden Facebook ve Instagram için reklam oluşturabileceğini, satın alabileceğini, yayınlayabileceği yeni özellikleri de duyurdu. WhatsApp yeni özellikleri yakında test etmeye başlayacağını söyleyip, fiyatlandırma ayrıntılarını paylaşmadı.

VIDEO: WhatsApp Business nedir? Nasıl çalışır?
TechInsideCom
WhatsApp Business aylık 200 milyon kullanıcıyı ulaştı

Amerikan sosyal medya devi Meta, özellikle küçük işletmeler için tasarlanmış uygulaması olan WhatsApp Business'ın, 2020'de 50 milyon olan aylık aktif kullanıcı sayısını 200 milyona çıkardığını duyurdu.

Meta Kurucu CEO’su Mark Zuckerberg, bir yandan metaverse geliştirmek için milyar dolarlar akıtırken diğer tarafta WhatsApp Business gibi platformlardan gelirlerini artırmayı sürdürüyor. Son birkaç ayda Meta, ücretli mesajlaşma yoluyla elde edilen gelirlerini artırmaya yönelik yeni somut adımlar attı.

Meta'ya ait sohbet uygulaması, bugünden itibaren WhatsApp Business kullanıcılarının Facebook hesabı olmadan "WhatsApp'a tıkla" reklamları oluşturabileceklerini duyurdu. Şirket, satıcıların doğrudan uygulama içinden Facebook ve Instagram için reklam oluşturabileceğini, satın alabileceğini ve yayınlayabileceğini de açıkladı.

WhatsApp Business, satıcıların müşterilerine kişiselleştirilmiş mesajlar gönderme sürecini otomatikleştirmelerine olanak tanıyan başka bir ücretli özellik de ekliyor. WhatsApp özelliği "yakında" test etmeye başlayacağını belirterek şirket fiyatlandırma ayrıntılarını paylaşmadı.

Şirket, işletmelerin farklı müşteri listelerine farklı mesajlar gönderebileceklerini belirtiyor. Örneğin bir satıcı satın al butonu ile yeni müşterilerine indirim kodu gönderebilecek.

Yeni özellikleri kullanmaya başlamak isteyen işletmeler için Facebook hesabı artık zorunlu olmayacak. Bir e-posta adresi ve ödeme yöntemi yeterli olacak. Kullanıcılar bir reklama tıkladığında, WhatsApp’ta soru sorabilecekleri, ürünlere göz atabilecekleri ve alışveriş yapabilecekleri bir sohbet botu açılacak. Potansiyel müşterileri WhatsApp’ta işletmelere mesaj göndermeye sevk etmenin en güçlü yollarından biri olan bu reklamların, sadece WhatsApp’ta faaliyet gösteren ve reklam vermeye başlamanın daha basit bir yoluna ihtiyaç duyan küçük işletmelere yeni fırsatlar açması bekleniyor.

Geçen yıl, Meta'nın 3. çeyrek kazanç çağrısı sırasında Zuckerberg, "tıkla WhatsApp" reklamlarının yıllık yüzde 80 büyümeyle 1,5 milyar dolarlık gelir oranını aştığını belirtmişti. WhatsApp'ta ücretli mesajlaşmayı kullanan işletmelerin sayısı çeyrekten çeyreğe yüzde 40 artış kaydetmişti.

  Haberi Facebook'ta Gör

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Diğer BİLİM & TEKNOLOJİ Haberleri

VIDEO: WhatsApp Businnes Kurulumu ve Avantajları
BilgiKap

Sources


Article information

Author: Stephen Ramirez

Last Updated: 1703798881

Views: 1021

Rating: 4.8 / 5 (114 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stephen Ramirez

Birthday: 1995-09-07

Address: 1394 Lisa Walks Apt. 425, Seanborough, NC 67773

Phone: +4532359525494746

Job: Market Research Analyst

Hobby: Tea Brewing, Scuba Diving, Bowling, Woodworking, Hiking, Origami, Table Tennis

Introduction: My name is Stephen Ramirez, I am a persistent, audacious, spirited, risk-taking, transparent, irreplaceable, Open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.