header banner
Default

Netflix i Danmark stopper gratis kontodeling


Deler du din konto på Netflix med nogle, du ikke bor med, vil det fremover ikke være gratis. Netflix introducerer nu et tillægsabonnement, der for et månedligt ekstrabeløb giver mulighed at dele kontoen med personer uden for husstanden.

Se også: De bedste medieafspillere med fjernbetjening

Det er nu slut med gratis Netflix-kontodeling

Deler du din Netflix konto med personer, der ikke bor i samme husstand, kan du se frem til snart at modtage en mail fra streamingtjenesten – hvis du da ikke allerede har gjort det. I mailen gør Netflix opmærksom på, at en Netflix-konto er beregnet til en enkelt husstand.

“En Netflix-konto er beregnet til en enkelt husstand. Alle, der bor i den husstand, kan bruge Netflix, uanset hvor de er – hjemme, på farten, på ferie – og udnytte de nye funktioner til profiloverførsel og administration af adgang og enheder,” skriver Netflix i en pressemeddelelse.

Hvis man fremover gerne vil dele sin konto med andre uden for husstanden, er det nu blevet til et tilkøb. Hvad det koster, kan du se nederst i artiklen.

Der er mange penge på spil for Netflix

VIDEO: How To Watch Movies On Netflix From Other Countries | (2023)
Techademics

Netflix anslår, at over 100 millioner husstande i hele verden ser Netflix uden at betale, hvor det ofte er familie og venner, der ikke bor sammen. Det anslås, at det koster Netflix milliarder af kroner, når brugerne deler deres konto:

“Vi har gennem længere tid hørt, at Netflix ville slå ned på gratis kontodeling og kræve betaling. Sidste år oplevede Netflix for første gang en nedgang i antallet af abonnenter og der er ingen tvivl om, at de forsøger at rette op på det med dette tiltag”, forklarer tech-ekspert Steen Jørgensen.

Dog mener Steen, at prisen for ekstra brugere er ganske rimelig:

“Netflix havde ellers et slogan tilbage i 2017, der lød, at “love is sharing a password”. At de nu tager betaling for det, har naturligvis fået mange op i det røde felt, men det anslås, at mere end 100 millioners husstande har Netflix gennem password-deling. Der er altså mange penge på spil for Netflix. Prisen på 39 kroner om måneden virker meget spiselig og jeg tror ikke på, at det vil skabe kundeflugt i Danmark. Det er trods alt en billig måde at få adgang til  Netflix på,” slutter Steen.

Se også: Nyheder og guides til streaming

Danske priser for Netflix kontodeling

VIDEO: Netflix the Cheapest Subscription | Almost Free Netflix with Turkey VPN 2022
Gunther

Først og fremmest er det ikke alle abonnementstyper hos Netflix, hvor man har mulighed for at tilføje ekstra brugere.

Med Basic-abonnementet er det ikke muligt at dele en konto med personer uden for husstanden. Med standard-abonnement kan man dele med én person og med Premium op til to personer.

Prisen per ekstra bruger af din Netflix konto er 39 kroner per måned.

Dertil er der en række begrænsninger for den ekstra bruger. Den ekstra bruger kan kun streame på én enhed ad gangen, kan kun have én profil, det kan ikke være en børneprofil, kontoen skal aktiveres i samme land som ejeren af Netflix-kontoen og mere til.

Se også: Mobilabonnementer med streamingtjenester

Sources


Article information

Author: Brandon Harrington

Last Updated: 1703392803

Views: 1005

Rating: 4 / 5 (83 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brandon Harrington

Birthday: 1968-11-18

Address: 495 Tina Point, Scottstad, ME 43566

Phone: +3669550180076675

Job: Article Writer

Hobby: Survival Skills, Video Editing, Card Games, Metalworking, Puzzle Solving, Rowing, Reading

Introduction: My name is Brandon Harrington, I am a variegated, talented, enterprising, accessible, unwavering, radiant, daring person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.