header banner
Default

Vitalik Buterin serveti 2023


Vitalik Buterin serveti 2023. Detayları okuyacağınız haberimizde..

Vitalik Buterin Kimdir

VIDEO: Vitalik's Top 5 Crypto Niches for 2023
Coinsider

Vitalik Buterin, Rus asıllı Kanadalı bir bilgisayar programcısı, girişimci ve kripto-hayırseverdir. Ethereum'un ve Bitcoin Magazine'in kurucu ortağıdır.

Vitalik Buterin, 31 Ocak 1994'te Rusya, Kolomna'da doğdu. Henüz 6 yaşındayken ailesi ile birlikte Kanada'ya göç etti. Bilgisayar bilimci bir babanın -Dmitry Buterin- oğlu olan Vitalik, 4 yaşındayken ilk bilgisayarına sahip oldu.

Vitalik Buterin, 2011 yılında henüz 17 yaşındayken Bitcoin Magazine'i kurdu. Bitcoin Magazine, Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle ilgili haberler, makaleler ve analizler yayınlayan bir dergidir.

Vitalik Buterin, 2013 yılında Ethereum'un whitepaper'ını yayınladı. Ethereum, Bitcoin'in üzerine inşa edilmiş, daha gelişmiş bir blok zinciri platformudur. Ethereum, akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz uygulamalar (DApp'ler) geliştirmek için kullanılabilir.

Vitalik Buterin, Ethereum'un kurucu ortağı ve baş mimarı olarak görev yapmaktadır. Ethereum, piyasa değeri olarak dünyanın ikinci en büyük kripto para birimidir.

Vitalik Buterin, kripto para endüstrisinin en tanınmış ve saygın isimlerinden biridir. 2014 yılında Thiel Bursu'na layık görüldü. 2017 yılında Forbes dergisi tarafından 40 yaşından genç olup dünya ekonomisinde en etkili 40 kişi arasında gösterildi.

Vitalik Buterin, kripto paraların geleceğine inanan bir hayırseverdir. 2018 yılında Ethereum Vakfı'nı kurdu. Ethereum Vakfı, kripto paraların geliştirilmesi ve benimsenmesini desteklemek için çalışan bir kuruluştur.

Vitalik Buterin, kripto para endüstrisinin geleceğini şekillendirmede önemli bir rol oynamaktadır.

Vitalik Buterin Serveti Ne Kadar

Vitalik Buterin'in serveti 2023'ün sonlarında yaklaşık 1,1 milyar dolar olarak tahmin edilmektedir. Bu servetin büyük bir kısmı, Ethereum'un kurucu ortağı ve baş mimarı olmasından kaynaklanmaktadır. Ethereum, piyasa değeri olarak dünyanın ikinci en büyük kripto para birimidir. Vitalik Buterin, Ethereum'un toplam arzının yaklaşık %1'ine sahiptir.

Vitalik Buterin, 2018 yılında Ethereum Vakfı'nı kurdu. Ethereum Vakfı, kripto paraların geliştirilmesi ve benimsenmesini desteklemek için çalışan bir kuruluştur. Vitalik Buterin, Ethereum Vakfı'nın kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanıdır.

Vitalik Buterin, kripto para endüstrisinin geleceğine inanan bir hayırseverdir. 2021 yılında, Hindistan'daki COVID-19 krizine yardım etmek için 50,7 milyar SHIBA INU bağışladı. Bu, o zamana kadar yapılan en büyük kripto para bağışıydı.

Vitalik Buterin, kripto para endüstrisinin en tanınmış ve saygın isimlerinden biridir. 2014 yılında Thiel Bursu'na layık görüldü. 2017 yılında Forbes dergisi tarafından 40 yaşından genç olup dünya ekonomisinde en etkili 40 kişi arasında gösterildi.

Sources


Article information

Author: Jordan Smith

Last Updated: 1704293162

Views: 890

Rating: 4.9 / 5 (93 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jordan Smith

Birthday: 2023-04-08

Address: 604 Stewart Crossing, Shannonfurt, NM 05190

Phone: +4545820987436046

Job: Quantum Physicist

Hobby: Tea Brewing, Video Editing, Arduino, Chess, Cycling, Aquarium Keeping, Juggling

Introduction: My name is Jordan Smith, I am a rare, intrepid, Determined, honest, unswerving, dedicated, bold person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.