header banner
Default

Waardeverwachting Pi Coin 2023-2050: zal de koers stijgen?


De Pi coin is een gedecentraliseerde cryptocurrency die het Pi-netwerk voedt. Het doel van dit netwerk is om gebruikers in staat te stellen om cryptocurrency te minen vanaf hun telefoon. Dit zorgt al jaren voor grote interesse in het netwerk en de achterliggende techniek. In dit artikel laten we zien wat de waarde verwachting is van de Pi coin van 2023 tot en met 2030.

  • De IOU’s van Pi coin komen in december 2022 op de markt
  • De Pi coin koers behaalt zijn All-Time-High (ATH) van $280 op 31 december 2022
  • In 2023 daalt de Pi coin tot zijn All-Time-Low van $19,7 in juli 2023
  • Onze pi coin verwachting geeft aan dat de gemiddelde pi koers $40 zal zijn eind 2023
  • Onze pi coin verwachting geeft aan dat de gemiddelde pi koers $0,4 zal zijn in 2024
Jaar Minimale koers Gemiddelde koers Maximale koers
2023 $20 $40 $60
2024 $0,1 $0,4 $0,7
2025 $0,4 $0,8 $1,2
2030 $0,01 $1,5 $2

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Pi Coin koers geschiedenis

VIDEO: Pi Network Price Prediction October 2023 : How Pi Will Make Millionaires? (Pi Network News Update)
PiWhales

Pi network werd in 2018 opgericht door Nicalos Kokkalis en Chendiao Fan. De munt van het netwerk (Pi coin) is bedacht als concurrent voor Bitcoin en andere cryptocurrency’s. Het voornaamste idee van het netwerk was om de mogelijkheid te bieden tot het minen van cryptocurrency vanaf een smartphone. In vergelijking tot Bitcoin en andere blockchains, die krachtige (en dure) hardware gebruiken voor het minen, was dit een innovatief initiatief. 

In december 2022 verschenen de IOU’s van Pi op de eerste crypto exchanges. De startkoers was ongeveer $40. Op de eerste dag steeg de koers pi coin al snel naar $50, dit gaf aan hoeveel interesse er was voor de Pi coin. De Pi coin koers bleef in de eerste dagen alleen maar stijgen, het bereikte zelfs een hoogtepunt van $280 op 31 december 2022. Daarna bleef de  pi koers dalen tot het dieptepunt van $19,7 op 14 juli 2023. 

Pi-coin koers
Pi coin koers (USD). Bron: CoinMarketCap

Tot op de dag van vandaag is de pi network koers stabiel rondom $35. Het moet wel gezegd worden dat de munt nog niet verhandelbaar is. Op de beurzen worden momenteel alleen IOU’s aangeboden. IOU staat voor ‘I Owe You’ en staat voor een document waarin een schuld erkend wordt. Deze documenten betekenen dus nog geen daadwerkelijk bezit van de munt.

Geschiedenis van het Pi Network

VIDEO: Pi Network Price Prediction June 2023 : How Pi Will Make Millionaires?
PiWhales
  • Pi Network coin wordt opgericht door Nicolas Kokkalis en Chendiao Fan in december 2018
  • Het verhandelen van IOU’s voor Pi begon in 2022
  • De Pi coin koers behaalde zijn ATH (all time high) van $280 op 31 december 2022
  • De Pi coin koers behaalt het laagste punt van $19,7 in juli 2022
  • De waarde pi coin is op het moment van schrijven $34

Pi Coin waarde verwachting 2023

VIDEO: Why You Need 1000 Pi Network Coins Before The End Of 2023
Crypto Credo

De Pi coin bevindt zich momenteel in de gesloten mainnet-fase. Dit betekent dat het is afgesloten van blockchains. Daarom wordt de Pi coin nu ook alleen maar verhandeld met IOU’s. Hierdoor is het verhandelen van Pi coin moeilijk en risicovol. 

Het feit dat de crypto gratis te verkrijgen is, doet vermoeden dat er mogelijk weinig echte waarde achter het project zit. Zo lang de token niet gekocht kan worden bij grote exchanges is er geen sprake van een echt handelsproduct.

Pi-coin reclame

De Pi coin verwachting voor de rest van 2023 is dat er niet veel gaat gebeuren. Er zullen pas grote veranderingen in de pi network koers plaatsvinden op het moment dat het Pi-netwerk grote stappen gaat maken. De focus van het netwerk ligt niet op nu, maar op de toekomst. De verwachting is dat de gemiddelde koers $40 zal bedragen met een mogelijk dieptepunt van $20 en een mogelijk hoogtepunt van $60. 

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Pi Coin waarde verwachting 2024

VIDEO: 🚀 Pi Network Open Mainnet Launch Date | Pi Coin's Price To Gain +400%
CoinCodex

In augustus 2023 is Pi begonnen met de migratie naar het open Mainnet. Een van de belangrijkste problemen bij de migratie van het Pi-netwerk naar het open mainnet is het verifiëren van de identiteit van de gebruikers. Pi coin hanteert een know-your-customer (KYC) verificatievereiste voor alle deelnemers, zodat gebruikers slechts één account hebben en het netwerk gedecentraliseerd is.

Doordat het netwerk momenteel 47 miljoen gebruikers heeft, loopt deze verificatie achter. Het team van Pi heeft gewaarschuwd om de populaire cryptomunt nog niet aan te schaffen op exchanges zolang het nog niet over is naar het open Mainnet.

Wanneer er gekeken wordt naar de voorraad van Pi coin (100 miljard tokens) en de huidige koers ($38), zal de marktwaarde op $3,8 biljoen komen. Als de coin live gaat op het Mainnet, zal de koers waarschijnlijk instorten door de koopdruk die hierdoor zal komen. De verwachting is dat dit in 2024 zal gaan gebeuren. 

Pi-coin Mainnet
Bron: Hokanews.com

Deze verkoopdruk kan wel gecompenseerd worden. Dit kan door een van deze twee gebeurtenissen:

  • 1. De vraag naar Pi coin is groter of gelijk aan de koopdruk
  • 2. De token wordt geleidelijk vrij gegeven om te compenseren voor de koopdruk

Wat betreft de vraag naar Pi coin: op dit moment kan de token alleen gebruikt worden binnen het Pi-netwerk. Wanneer de token live gaat op het Mainnet, zal het wereldwijd geaccepteerd worden als betaalmiddel.

Wat betreft het vrijgeven van de token: een groot deel van de voorraad (100 miljard tokens) zal vergrendeld zijn aan het begin van de release op het open Mainnet. Volgens de whitepaper van de Pi coin zullen gebruikers al wel ongeveer 10-20 miljard van de token gemined hebben voor dit moment. Met de huidige koers van $38 zal dit de token al in de top van de cryptocurrency’s plaatsen qua marktwaarde. 

Door alle bovenstaande feiten mee te nemen in de Pi coin koers verwachting 2024, wordt er een sell-off voorspeld. Hierdoor is de gemiddelde koers verwachting van Pi coin $0,4 in 2024. Dit gaat samen met een mogelijk dieptepunt van $0,1 en een mogelijk hoogtepunt van $0,7. 

Pi Coin waarde verwachting 2025

VIDEO: Pi Network || Extreem Waardevol of Ponzi? || Dit Verwacht Je Niet!
Corné Marchand

Na de selloff, die zal plaatsvinden in 2024, kan de Pi coin in 2025 koersstabiliteit gaan ervaren. Dit komt doordat het aanbod van de token vastgesteld is, en doordat de uitgave gereguleerd zal zijn. Hierdoor zal de Pi coin aantrekkelijk zijn voor ontwikkelaars en verkopers die op zoek zijn naar een innovatief netwerk. 

Het doel van het Pi-netwerk geeft de coin ook een potentieel nut. Dit kan meehelpen om de verkoopdruk van de coin de verlichten en ook de vraag te vergroten. Het feit dat 10% van de coins gebruikt zullen worden voor de ontwikkeling van het netwerk, versterkt deze aspecten alleen maar. 

De experts voorspellen dat de volgende bullrun van Bitcoin zal plaatsvinden in 2025, die veroorzaakt wordt door de bitcoin halving.  Dit gaat ook de koersen van altcoins ondersteunen. Hierdoor wordt de Pi coin koers verwachting van 2025 geschat op een gemiddelde van $0,8. Dit komt met een mogelijk dieptepunt van $0,4 en een mogelijk hoogtepunt van $1,2.

Pi Coin waarde verwachting 2030

VIDEO: Can I sell my Pi? (2023 Update) | Jude Umeano
Jude Umeano

Koers verwachtingen op de lange termijn zijn uitdagend. Dit geldt vooral voor projecten die nog in de vroege, experimentele, fase zitten zoals de Pi coin. Deze coin heeft echter wel een voordeel, er zijn namelijk al ontzettend veel gebruikers aangesloten bij het Pi network. 

In totaal zijn dit al 47 miljoen crypto traders. Dit betekent dat het netwerk al grote waarde heeft en dat het ondernemingen kan aantrekken die op zoek zijn naar nieuwe markten. Dit geeft het netwerk veel potentie op de lange termijn. Het zal ook erg belangrijk zijn of de Pi coin zich weet te herstellen na de selloff die hoogstwaarschijnlijk volgt op de aansluiting op het open Mainnet. 

Het netwerk zal aantrekkelijk moeten blijven voor bedrijven en ontwikkelaars van dApps. Dit kan gebeuren als kopers een groot deel van de dumping weten te absorberen. Als dit niet lukt, zal de waarde langzaamaan uit het netwerk lopen. Dit betekent dat het netwerk geen nieuwe ontwikkeling kan aantrekken en waarschijnlijk doodbloedt. 

pi network app

Er is op dit moment ook nog geen andere mogelijkheid dan mining. Dat betekent dat je alleen geld kan verdienen met deze cryptomunt als de token verhandelbaar wordt en de koers niet instort zoals experts verwachten.

Als de koers zich weet te stabiliseren in 2024 en 2025 en mee kan profiteren van het toenemende positieve markt sentiment, kan de Pi coin koers verwachting 2030 er goed uit komen te zien. Hierbij wordt verwacht dat de gemiddelde koerswaarde $1,05 zal zijn. Met een potentieel dieptepunt van $0,01 en een potentieel hoogtepunt van $2.00.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Potentiële hoogte- en dieptepunten Pi Network waarde

VIDEO: Sell 1 Pi Coin = $35 ? How to Sell Pi Network Coin | Pi Coin Full Withdrawal Steps [Easy Process]
Knightron Crypto

De koers van de Pi coin staat op het punt van grote schommelingen, dit wordt veroorzaakt door het overgaan op het open Mainnet van het Pi-netwerk. Na deze gebeurtenis zal de koers moeten stabiliseren. Daarna kan het groeien door het potentieel van het Pi-netwerk. Dit zijn onze verwachtingen samengevat:

Jaar Minimale koers Maximale koers
2023 $20 $60
2024 $0,1 $0,7
2025 $0,4 $1,2
2030 $0,01 $2

Wat voorspellen analisten over de Pi Network koers?

VIDEO: Pi Network: Bitboy Revealed Big Secret on Pi Network Founder - Also Predicts Mainnet (Part 1)
Sheriff Network

Wij hebben de meningen van andere Analisten voor je op een rij gezet:

Volgens Hokanews is Pi-netwerk een monumentale stap voor de wereld.

Volgens Capital.com zal de Pi coin koers ook eerst instorten en later weer stijgen naar $1.

Volgens crypto youtuber Corné Marchand zal Pi coin voor grote verrassingen zorgen.

Wat is het Pi Network en waar wordt de Pi Network Coin voor gebruikt?

VIDEO: Pi Network New Update | Pi Coin Price | Mainnet Launch Confirm
J-Educate
  • De Pi coin kan worden gebruikt als waardemiddel in het Pi-netwerk
  • Gebruikers kunnen Pi coin minen door elke dag op een knop in de app te klikken
  • Door de geavanceerde verificatie van de app, kunnen geen robots gebruikt worden voor het minen
  • Door anderen uit te nodigen, kan een gebruiker meer Pi coin minen

Pi Network is een app waar gebruikers elke dag inloggen en op een knop klikken om de cryptocurrency Pi te minen. Om een hoger niveau te bereiken moet je meer gebruikers uitnodigen voor het platform, waardoor je per klik op de knop meer digitale valuta genereert.

Eind 2019 had het Pi-netwerk in totaal meer dan 1 miljoen abonnees, wat later in maart 2021 was opgelopen tot meer dan 14 miljoen. In mei 2020 begon de app inkomsten te genereren door advertenties te streamen. In maart 2022 zaten er al 33 miljoen geregistreerde leden op het netwerk.

De Pi coin onderscheidt zich van andere cryptocurrency’s doordat het echt helemaal gedecentraliseerd is. Daarnaast is de Pi coin niet alleen een manier om waarde op te slaan, maar ook een betaalmiddel binnen het Pi-netwerk.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Samenvatting actuele Pi Coin (PI) koers

VIDEO: Pi Network Founder Reveals the Cost of 1 Pie to USD - Part 3 Interview
Sheriff Network
Ticker PI
Blockchain PI Blockchain
Waarde $34
Marktkapitalisatie $0
Trading volume $340K
All Time High $280
All Time Low $19,7

Wat beïnvloedt de Pi Coin waarde?

VIDEO: KASPA BREAKOUT LEVEL AND TEST NET 11 HAS BEGUN !!!
CRYPTO BLOCKS

Verschillende factoren kunnen de koers van Pi coin op de cryptomarkt beïnvloeden. CEX- of DEX-noteringen, sociale media en tokenomics geven vorm aan prijstrends. Het actief monitoren van deze aspecten zal waardevolle informatie geven aan degenen die geïnteresseerd zijn in het investeren in Pi coin. Om te helpen bij deze beslissing hebben wij hieronder een kort overzicht gegeven dat meer inzicht biedt. 

  • De aanstaande notering op gecentraliseerde (CEX) en gedecentraliseerde (DEX) beurzen is een belangrijke factor die invloed heeft op de koers van Pi coin. 
  • Tokenomics zijn de basis van een crypto. De introductie van het gereguleerd uitgeven van de Pi coins heeft invloed op de koers. Strategische beslissingen voor de tokenomics zijn cruciaal voor het evenwicht wat de groei van het netwerk zal bevorderen. Deze doordachte structuur zal ervoor zorgen dat de Pi coin zijn waarde en nut in de loop van de tijd zal behouden. 
  • De aandacht die een cryptocurrency krijgt op social media heeft invloed op de vraag naar deze coin. Als prominente influencers Pi bijvoorbeeld promoten op hun kanalen, kan dit leiden tot meer nieuwsgierigheid en deelname, wat de vraag kan stimuleren. Omgekeerd kan negatief sentiment of controverse een negatieve impact hebben.

Is Pi Coin kopen de beste keuze van 2023?

VIDEO: Pi Network New Update: Live Proof of How to Sell your Pi Coin or Exchange
Sheriff Network

Pi coin is een van de meest veelbelovende cryptocurrency’s voor in de toekomst. Dit komt door de unieke benadering van mining, toegankelijkheid en toewijding van een sterke community. Na de lancering op het open Mainnet kan het netwerk van Pi blijven groeien zolang het de juiste motivatie en plannen heeft. 

Het project wordt geleid door een team van afgestudeerden van Stanford met ervaring in blockchain en social computing. Dit wekt vertrouwen in de legitimiteit van het project. Bovendien zorgt het Pi-netwerk door de focus op beveiliging en fraudepreventie door middel van gedecentraliseerde KYC- en beveiligingscirkels voor de integriteit van zijn netwerk. 

De vraag is of dit potentieel al waar gemaakt zal worden in 2023, wij denken van niet. Door de onvermijdelijke sell-off, is Pi coin niet een juiste investering op dit moment. Daarom raden wij aan een bezoek te brengen aan onze lijst met de top 11 nieuwe cryptomunten. Deze lijst is zorgvuldig samengesteld door onze professionals om je te voorzien van goed advies bij het investeren in cryptocurrency.

eToro – Beste plek om in waardevolle crypto te investeren

VIDEO: UPDATE: PI NETWORK COIN PRICE AND VALUE REVEALED
BASIC KNOWLEDGE

Ben je van plan om te investeren in crypto? Of wil je veilig pi coin kopen? Dan is het de moeite waard om dit bij de crypto app van eToro te doen. eToro onderscheidt zich als een van de beste crypto platforms van Nederland en is geschikt voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Het platform biedt een duidelijke interface en een uitgebreid aanbod aan handelsopties, waaronder cryptocurrency’s, aandelen, ETF’s en grondstoffen. Wij hebben hieronder wat positieve aspecten van eToro op een rijtje gezet. Voor nog meer informatie is het verstandig om onze eToro review te bekijken!

etoro crypto

Aantal cryptomunten 65
Kosten €0,- + spread
Kosten voor Bitcoin kopen spread
Minimale storting €50,-

Wat wij goed vinden aan eToro:

  • Meer dan 60 cryptomunten beschikbaar
  • Minimale storting van slechts €50,-
  • Gereguleerd bij meerdere Europese toezichthouders
  • Veel beschikbare betaalmethodes, waaronder iDEAL
  • Gebruiksvriendelijke website en app
  • Lage kosten

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Conclusie

VIDEO: 1 Pi Coin = $47 ? How to Sell Pi Network Coin | Pi Coin Withdrawal Steps [Easy Process]
Knightron Crypto

Om een conclusie te trekken over de Pi coin koers verwachting, moeten meerdere aspecten meegenomen worden. Allereerst zijn de afgelopen jaren niet goed geweest voor de daadwerkelijke coin. Het handelen in IOU’s heeft ervoor gezorgd dat de huidige koers niet haalbaar of representatief is voor de waarde van de Pi coin. Hierdoor kan er bij het overgaan van het netwerk op het open Mainnet een grote verkoopdruk verwacht worden. Dit zal waarschijnlijk zorgen voor een grote daling in de koers.

Na de grote daling zou de koers zich moeten stabiliseren. Als dit lukt, door het absorberen van de dumping door kopers, kan het Pi-netwerk gaan groeien. De potentiële groei van het Pi-netwerk wordt ondersteund door de innovatieve aanpak van het minen van cryptocurrency. Deze aanpak, samen met de aankomende Bitcoin bull run in 2025, kunnen voor stabiele groei zorgen van de Pi coin. 

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Referenties

VIDEO: How to Sell your Pi COINS and Pi Network Latest Update
Inside Crypto

Veelgestelde vragen

VIDEO: An Honest and Expert Opinion about PI NETWORK Price Prediction 2024 | Pi Network News Update!
PiWhales

Hoeveel geld is 1 Pi waard?

VIDEO: 1000 Pi Network Coins To Get Rich Before The End Of 2023!?
Cryptonomics

Hoeveel is 1000 Pi waard?

VIDEO: How Much is One Pi Worth? | Pi Network Founder Revealed the $Pi Price 2023!
Cryptonomics

Kun je Pi uitbetalen?

VIDEO: Pi Networks BIG NEWS?! - Pi Coin New Update 2023
Nazza Crypto

Wat is de Pi Network waarde?

VIDEO: #pi network new update #futures #value
Pi Network A.B.C

Wat is de waarde Pi coin verwachting?

VIDEO: How to sell your Pi Coins for cash
Jude Umeano

Wat is de Pi Coin koers verwachting 2030?

VIDEO: How to Sell your Pi COINS in 2023: Pi Network Update
Inside Crypto

Wat is de waarde Pi Coin euro?

VIDEO: PI NETWORK: HOW TO Convert PI COIN TO MONEY Through STELLAR WALLET / PI MAINNET LAUNCH / PI VALUE
Crypto Educate

Sources


Article information

Author: Helen Parker

Last Updated: 1703027882

Views: 719

Rating: 3.6 / 5 (34 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Helen Parker

Birthday: 2008-01-22

Address: 737 Sparks Trafficway, Port Stephen, VT 97810

Phone: +3696425119979785

Job: Radiologist

Hobby: Golf, Whiskey Distilling, Board Games, Crochet, Reading, Photography, Writing

Introduction: My name is Helen Parker, I am a artistic, Gifted, talented, apt, ingenious, sincere, resolute person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.